maandag 21 juli 2008

Leven


Een aaneenschakeling van momenten van geluk en verdriet. Periodes waardoor je weet waarvoor je wilt leven en momenten waarop je jezelf eigenlijk afvraagt of die periodes het waard zullen zijn er de moeite voor te doen die het soms kost... De tijden waarin je in alles wat je doet een stukje geluk vindt en dagen waarop je verdwaald lijkt tijdens de zoektocht naar die gelukmakende ervaringen.

Een aaneenschakeling van levensdoelen. Als een kat met 7 levens ben je in gedachten al vaak oud geworden. Soms ver weg, soms hier, soms met iemand, soms alleen. Angstvallig vastgeklampt aan je dromen ben je verdrietig geweest wanneer de realiteit zo gewoon leek. Gerustgesteld dat de realiteit ook bijzonder was heb je jouw dromen veranderd. Bewust van je geluk heb je geleefd met de dag. Gek genoeg blijft je leven aan veranderingen onderhevig, blijft je gevoel wisselvallig en blijf je jouw geluk zoeken in een andere droom.

Een aaneenschakeling van dromen. De toekomst blijft geheim en leven met de dag is niet voldoende wanneer je keuzes moet maken. Door verwachtingen ontstaan keuzes en keuzes maken dat je verwachtingen hebt over wat er komen gaat. Niet krampachtig vastgeklampt aan verwachtingen van jou of anderen, maar wel bewust van de wendingen die jouw leven zou kunnen maken. En dan... dromen van die wendingen waarop je eigenlijk hoopt.

Geen opmerkingen: